Loading

Milano

Milano kan verkligen skryta med att det är Italiens ekonomiska, kulturella och designmedvetna huvudstad, och överlåter styret av landet till Rom. I Milano kan man njuta av opera, mat och shopping i världsklass. Här samsas nämligen flotta modehus med flertusenårig historia och kultur. Allt är av världsklass och just därför finns det alltid något att se och uppleva i Milano. Man kan tillexempel besöka den tredje största kyrkan i världen, Duomo. Även det kända operahuset från 1700-talet, La Scala finns här i Milano.

Milano är egentligen inte det med självklara alternativet för turister att åka till. Det finns dock de som är väldigt konstintresserade som åker till Milano för att se Leonardo da Vincis Nattvarden. Förutom all konst och historia finns det ett stort utbud av barer och restauranger. Milano är även en av världens viktigaste modestäder. Mycket kretsar kring just modet, därför är shoppingutbudet enormt. Det är i Milano som modeskaparna skyltar med sina senaste kollektioner. 

Milano är den näst största staden i Italien. Och något annat som är riktigt stort i Milano är fotbollen. Främst två lag associeras till Milano, AC Milan och Inter. Båda lagen spelar på den stora fotbollsarenan Guiseppe Meazza-stadion, även kallad San Siro. Denna arena har plats för 78 000 åskådare.