Loading

Florens

Florens är huvudstaden i regionen Toscana på den nord västra sidan av Italien. Florens har även varit Italiens huvudstad en gång i tiden.Till Florens åker man framförallt för att njuta av vin, god mat, vacker konst och fantastiska omgivningar. Florens är ett av världens stora turistorter och kan skryta med ett överflöd av arkitektur, historia och konst. Och det är i sådan mängd att det inte finns någon motsvarighet någonstans.

I Florens finns det hela 51 museer och 24 historiska kyrkor att besöka. Det är en stad som har tydliga spår av medeltiden. Dessutom finns en av Europas äldsta broar här, Ponte Veccio. Den är från år 1345 och är den enda bron som inte sprängdes av nazisterna under andra världskriget. Vad bron mer är känd för är att längs med hela bron finns det en massa guldsmedsaffärer och på bron bor det faktiskt människor.

Florens är verkligen en stad för livsnjutare och konstälskare. Det sägs att Leonardo da Vinci vaknade nyfiken varje morgon när han bodde i Florens. Till Florens kommer det mer än 4 miljoner turister varje år. Det är nästan lika många som halva sveriges befolkning. Turisterna stannar i Florens i genomsnitt i 2-3 dagar.
Det är en väldigt vacker stad som är omgiven av olivklädda berg och romantiska dalgångara. I staden kan man njuta av vackra hus, palats, små torg och fantastiska kyrkor. Det är egentligen inte så konstigt att Florens har lockat en del storheter som Leonardo da Vinci och Michelangelo.
Florens är även ett väldigt populärt resmål bland nygifta par som åker på bröllopsresa.

Är man i Florens för första gången är det att rekommendera att gå en guidad tur. Det är ett bra sätt att bli orienterad och effektivt klara några av alla måsten som finns i Florens. Dessutom är det ofta man får reda på någon udda fakta som kan vara kul att veta.

Det finns som sagt väldigt mycket att se när man besöker Florens. Bland annat är Baptisterit San Giovanni ett måste. Även Capelle Medici där man kan se Michelangelos sakristia är värt ett besök.