Loading

Rom

Rom Italiens huvudstad är på sina sju kullar en stad med många skiftande ansikten, däribland antikens Rom med de kejserliga ruinerna, Vatikanens och alla kyrkornas katolska Rom, Michelangelos och Rafaels renässansstad och Berninis och Borrominis barockstad. Desstom är det den moderna staden med oändliga trafikstockningar, eleganta boutiquer och kaféer. Magin i staden ligger i att den frodas i alla sina åldrar på en gång.

Ett gammalt ordspråk säger att Alla vägar bär till Rom. Och det är egentligen inte svårt att förstå när man väl har varit i staden. En gång i tiden var Rom världens huvudstad och vart man än befinner sig i staden andas den historia. Rom är en stad man verkligen måste uppleva, mycket tack vare alla monumen, medeltida kyrkor, fontäner och renässanspalats som vittnar om forna storhetsdagar.

I Rom bör man åka till Vatikanen som är en stat i staden. Det är även katolska kyrkans centrum och påvens hem. I Vatikanen kan man även besäka Peterskyrkan som är världen största kyrka och så klart det Sixtinska kapellet där Michelangelo har målat de vackra takmålningarna. Givetvis får man inte glömma bort Colosseuom, den enorma amfiteater som byggdes 80 e.Kr.
Detta är bara ett litet axplock på vad som finns att se i Rom. Det finns så klart mycket, mycket mer. Rom kryllar av sevärdheter och det kan vara ganska svår att veta vad man egentligen ska se. Men nu har ni fått lite tips, sen kommer resten när man väl befinner sig i staden.

Att shoppa i Rom är också ett måste när man är där på semester. Rom är nämligen en av Europas mest ultimata shoppingstäder. Här hittar man Italienskt mode, designerväskor och trendiga skor och smycken. Man hittar även de flesta ledande modehusen så som Gucci, Armani och Versace här.